Tonerkassetter.com
1Dec/110

Hur du får bort toner från dina kläder

Vad ska du göra om du spiller toner i din skrivare eller ännu värre, om du spiller toner på dina kläder eller på huden?

Om du spiller toner i din laserskrivare eller kopiator så behövs en speciell dammsugare med en elektriskt ledad slang och ett speciellt filter som kallas HEPA för säker och effektiv rengöring. Tonerpartiklar har elektrostatiska egenheter och kan utveckla statisk elektricitet när de gnuggas mot andra partiklar. Tonerpartiklar ska inte dammsugas med en vanlig hemdammsugare. Statiska urladdningar från laddade tonerpartiklar kan antända damm i dammsugarpåsen eller ge mindre explosion om tillräckligt med tonerpartiklar är luftburna. Detta kan skada dammsugaren och till och med starta en brand. Det är även så att tonerpartiklar är så små att de sugs upp dåligt av en vanlig dammsugare och de kan blåsa igenom motorn i dammsugaren och ut i rummet.

Om du skakade tonern, eller spillde toner i skrivaren så är det en stor risk att en del  kom på dina kläder. Toner som inte fastnat är lätt att få bort från de flesta kläderna, så länge du har möjlighet att tvätta dem i tvättmaskin.  Då toner är ett vax- eller plastpulver med låg smältpunkt så ska de hållas så kalla som möjligt till du tvättar dem. Det är bäst att  ta av sig plagget för att undvika att föra över partiklarna till andra plagg eller till huden. Vattentemperaturen i tvättmaskinen måste sättas till endast kalltvätt. Tvätta inga andra kläder med de som har fått toner på sig. Använd flera tvättcykler för att förbättra chanserna att få bort tonerfläckarna. För den första tvättcykeln så kan du använda diskmedel och för övriga vanligt tvättmedel.   Kvarvarande toner som flyter i tvättvattner från första körningen kan finnas kvar och därför kan flera körningar behövas. Om det var mycket toner så kan du behöva ta ut kläderna och köra en tom maskin. Undvik att stryka eller tumling  tills all toner är borta.

Om du har fått toner på kläderna så kan du fått på huden också. Du ska följa samma råd som för kläder, undvik all typ av värme. Första reaktionen är ofta att man vill borsta av tonerpartiklarna men undvik att göra detta då detta ger friktion som kan skapa värme och då kan det fastna. Skaka bort så mycket som möjligt. Sen tvätta dig med tvål och kallt vattnen.

Om du följer dessa råd så ska du klara dig utan några minnen från spillet av toner. Behöver du fylla på med toner så kan du köpa det direkt från Patroner.se

No related posts.

Av admin