Tonerkassetter.com
1Dec/110

Hur man rengör en tonerkassett

Av admin

Brother lasertonerEn tonerkassett, även kallad lasertoner eller bara toner, är den del i en laserskrivare som är förbrukningsmaterial.  Att rengöra din tonerkassett är viktigt för kvalitén på utskrifterna och maximera skrivarens prestanda. För att minska riskerna att din toner  sätts igen, så rekommenderar skrivartillverkarna att du skriver ut minst en sida per vecka i både svart och i färg. Om utskriftsresultatet är ojämt, försök att skaka tonerkassetten eller rengör din skrivare.

Rengöringsprocess:

Kör skrivarens rengöringsprogram som kom med din skrivare. Det är designat för att specifikt för att rensa igensatta tonerkassetter och tar endast några minuter att genomföra. För att effektivt får bort proppar så kan du behöva köra programmet mer än en gång.

Fixeringsenhetsrullen (fuser-roller) blir extremt varm under utskrift, så det är viktigt att du låter den kylas av helt för att undvika att du bränner dig. Vi rekommendera att du dra ut elkontakten och låter skrivaren vara minst en timme innan du öppnar för rengöring.

Stäng av fläktar och ventilation i närheten för att minska risken för luftpåverkan som kan få tonerpartiklar att bli luftburna. Lasertoner består av små partiklar som och skadliga materia, så det är viktigt att undvika att andas in dem.  Du kan till och med att använda något typ av ansiktsskydd för att täcka mun och näsa och engångshandskar för att skydda dina händer när du rengör  tonerkassetterna.

Avlägsna toner från skrivaren och torka av den med en fuktig trasa för att ta bort extra tonerpartiklar. Lägg den sedan på något gammalt tidningspapper.

Det är tunna trådar som kallas coronatrådar (tunna elektroniska ledare) som ofta blir exponerade under rengöring. Dess tunna trådar kan lätt skadas och är dyra att reparera. Var extra försiktig att inte borsta dessa trådar. Istället kan du använda en bomullstuss som är fuktad med isopropylalkohol t.ex. aceton och försiktigt dra längs med tråden. Inget tryck behövs för att få bort partiklarna.

Sätt tillbaka tonerkassetten i din skrivare.  Nu kan du sätta på skrivaren och skriva ut en testsida för att vara säker på att problemen är borta.

För en skrivare som används normalt så är det vanligtvis tillräckligt att rengöra var tredje månad och få den rengjord av ett proffs en gång per år.  Om du i rengöringsprocessen får toner på dig  så kan du tvätta huden eller kläderna med kallt vatten. Toner som fastnat på huden kan du få bort med någon typ av slitande handrengöringsmedel och kommer med tiden försvinna.