Tonerkassetter.com
1Dec/110

Vad är Toner?

Toner är ett pulver som är elektriskt laddat och som används i laserskrivare och fotokopiatorer. Det är det till för att forma text eller bilder. I sin tidigare form så var det karbonpulver. Senare la tillverkare till polymer för att förbättra kvalitén på utskrifterna. De två viktigaste komponenterna av tonerpulver är nu polymer och pigment. Pigment eller färgämnets roll är rätt självklar, det ger färgen (svart i monoskrivare) som fyller i texten och i bilder. Användandet av polymer varierar från olika tillverkare och till och med från olika skrivarmodeller.

HP lasertoner

Formuleringen av toner kan också variera i kornstorlek och smältpunkt. Partikelstorleken på toner har reducerats från 14-16 mikrometer till 8-10 mikrometer (600 punkter per tumresolution) för att för bättra resolutionen. Ju mindre partiklar desto exakt färgreproduktion och effektivitet.  Allt mindre partiklar ger allt bättre resolution och det pågår en konstant utveckling inom området genom ny teknologi.

I tidiga maskiner hälldes karbonpulver av användaren från en flaska till en behållare i maskinen. Dagens skrivare föds direkt från en sluten tonerkassett. För att spara pengar och minska sopberget så kan tomma tonerkassetter återfyllas eller ännu bättre återvinnas. Återvunna tonerkassetter kallas i Sverige miljökassetter och dessa återfylls med tonerpulver och kassetterna får använda och slitna delar utbytta.

No related posts.

Av admin